Logo Portugal Casa

De omgeving

Rio de Mel

Casa da Eira ligt in het pittoreske dorpje Rio de Mel op ongeveer 700 meter hoogte in de uitlopers van de Serra da Estrela. Rio de Mel wordt omsloten door de Serra da Estrela in het noorden en de Serra de Açor in het zuiden en de rivieren Rio Alva en Rio Alcôvo ten westen en ten oosten. De plaatselijke bevolking leeft van de kleine landbouw (wijnbouw, groenten, maïs en bonen) welke hoofdzakelijk voor eigen gebruik is. De plaatselijke wijn is van goede kwaliteit en valt onder de Dão wijn, die in Nederland ook verkrijgbaar is. De bevolking is heel aardig en gastvrij en het dorp telt nog geen honderd mensen. Rio de Mel is de ideale startplek om diverse activiteiten te ondernemen. Zo kan men in de omgeving zwemmen, bergwandelen, mountainbiken, kanovaren, vissen, jagen, paardrijden, bergbeklimmen, skiën, dagtochten met de auto maken ook 4 wheel drive, paragliding en ballonvaren. Natuurlijk kunt u ook gewoon genieten van de rust.

     

 
   

  Vide 3 km van Rio de Mel.

De Serra da Estrela

Serra da Estrela is de grootse en hoogste bergketen van Portugal en ligt ten noorden van Rio de Mel. Het landschap is ruig, met onherbergzame, kale, wat afgeplatte pieken en plotseling opdoemende pieken, gletsjermeren, watervallen en prachtige diepe dalen. De hoogste piek is de Torre (1991 m.)en hier kan men s´winters skiën, u kunt hier met de auto komen. De mooiste rit is van Covilhã naar Seia over de Torre. Het is ook mogelijk een omweg te maken naar Manteigas door het gletsjerdal van de Zezere.

In de Serra kunt u ook lange of meerdaagse wandelingen maken, de VVV´s (Turismo) beschikken over Portugeestalige boekjes, maar in de praktijk blijken de markeringen op de routes niet goed onderhouden.

Een deel van de Serra is Parque Natural wat betekend dat het beschermd is. Hier leven nog wolven (niet te verwarren met verwilderde honden) één van de weinige plekken in Europa waar ze nog voorkomen.