Logo Portugal Casa

Omgeving


Praia da Rocha

   

Het strand van Praia da Rocha is de grootste in de Algarve, met dank aan de Nederlandse baggeraars is dit strand in 1969 aangelegd. Het strand is 1 km breed en 3 km lang. Naar het westen zijn nog een paar kleinere stranden Três Castelos, Carianos en Praia do Vau, welke erg knus aandoen ten opzichte van Praia da Rocha. Het strand is in 2006 voorzien van een 3 km lange houten promenade en om de 200 meter is een restaurant, hier zijn ook de toiletten en omkleedruimtes. Het strand is voorzien van ligstoelen welke u kunt huren. Achter het strand zijn de stijle rotsen die via verschillende trappen naar de boulevard leiden. Op de boulevard vind u het uitgaansleven met zijn cafés en restaurants met  terrassen, souvenierwinkels, bars, disco's, casino, etc. Aan de oostkant van het strand vindt u het fort aan de monding van de rivier de Arade. Van hier uit kunt u de jachthaven zien waar in de zomer de jetset van Portugal verblijft. Alles wat hier beschreven is is te voet te bereiken vanuit het penthouse Vau Mar. Wil men verder weg dan zijn er goede verbindingen met het openbaar vervoer. Voor de pretparken zijn er speciale bussen die vlak bij het penthouse Vau Mar stoppen. Taxis zijn in vergelijking met Nederland niet duur. Men kan op verschillende plaatsen fietsen, scooters of een auto huren.

Portimão


Drie km landinwaards ligt Portimão de op één na grootste stad van de Algarve. De stad is de laatste jaren duidelijk veranderd. Langs de rivier is een mooie boulevard aangelegd waar diverse activiteiten plaatsvinden. Als men onder de oude brug doorloopt komt men bij de visrestauranten. Het voetgangersgebied heeft veel leuke winkeltjes en zijn zeker niet duur. Op de pleinen zijn in de zomer diverse activiteiten (kijk op de reclameborden in de stad). Op verschillende plaatsen in de stad kan men via wifi gratis internetten, tenminste in 2006, deze staan aangegeven op borden "wifizone". 's Avonds is het leuk om op een terras te zitten op het grote plein bij Casa Inglesa u zit dan tussen de Portugezen en als het op Praia da Rocha hard waait is hier geen wind. Langs de kade van de rivier kunt u bootreizen boeken voor de zee en rivier. Ook sportvissers kunnen hier een boot huren deze boten zijn volledig uitgerust, zodat u zelf niets mee hoeft te nemen.

Alvor


Alvor is een vissersdorp 5 km ten westen van Praia da Rocha. Het ziet er nog steeds uit als vissersdorp, de hotels en appartementencomplexen liggen overwegend buiten het dorp. De inwoners zijn ingesteld op toerisme, maar er wonen nog steeds  vissers die elke dag naar zee varen om te vissen. Als u 's avonds lichten op zee ziet dan zijn dit de lichtbakken om de scholen sardines te lokken. 's Morgens kunt u vanuit het penthouse de vissersboten naar de haven van Portimão zien varen. In het dorp is een vismarkt vroeg in de morgen en hier liggen ook de boten voor anker. In Alvor zijn verschillende goede visrestaurants. Vis is in Portugal duurder dan in Nederland, maar het is zeker de moeite waard om het een keer te doen. Voor het restaurant kunt u zelf de vis kiezen uit de vitrine en u wordt geadviseerd door een medewerker van het restaurant. De prijs wordt u gelijk verteld omdat deze afhankelijk is van de vissoort en het gewicht. Als u uw keuze heeft gemaakt wordt de vis op een houtskoolvuur gegrild en daarna smullen maar. Alvor heeft een groot strand met duinen, waardoor het een beetje Nederlands aandoet. Tussen Alvor en Praia da Rocha is de 18 holesgolfbaan Alto Golfe ontworpen door Cotton met de langste par-five in Europa. Er liggen nog twee golfbanen in de buurt van Alvor. Alvor heeft ook een sportvliegveld.

Silves


De Moorse hoofdstad van de Algarve is een bezoek zeker waard. In ongeveer 20 minuten rijdt u van het penthouse naar Silves. De stad heeft een mooie en indrukwekkende Moorse vesting die in 1189 door de Portugese koning Sancho de eerste werd veroverd op de Moren. Zijn standbeeld staat bij de ingang van de vesting. Ook de kathedraal is een bezoek waard, evenals het kurkmuseum.

Caldas de Monchique

Dit eeuwenoude kuuroord ligt in een weelderig bebost ravijn van de Serra de Monchique. Sinds de Romeinse tijd komen hier mensen om te kuren. Het water moet wonderen doen tegen reuma en indigestie. Men kan er leuk wandelen en in het café kunt u de plaatselijke dranken en spijzen nuttigen. U kunt ook rustig bij de klaterende beek gaan zitten.

Monchique

Als u bij Caldas de Monchique doorrijdt komt u na 7 kilometer in Monchique. Hier kunt u een wandeling maken door het stadje. Vanuit hier kunt u doorijden naar de Fóia, dit is het hoogste punt van de Serra de Monchique en de Algarve. Hier heeft u een spectaculair uitzicht over de zuid- en westkust van Portugal, uiteraard moet het wel helder weer zijn.

Lagos

Deze ommuurde stad is in een klein half uur rijden te bereiken vanuit het penthouse. Het is een mooie stad met veel cultuur. Lagos was twee eeuwen de hoofdstad van de algarve en veel historische gebeurtenissen hebben hier plaats gevonden. In de stad is het goed winkelen en het aanbod is anders dan in Portimão. In de gezellige binnenstad en langs de rivier kunt u leuk wandelen. In Lagos is een archeologisch streekmuseum met een etnografische afdeling.